Welcome to the Future 2.0

BiH ima svoje superheroje: Predstavljeno 8 biznisa na poduzetničkom događaju

23.11.2023. 17:52 / Izvor: Akta.ba
impakt

Oni koji se odluče da osnuju i razviju svoj biznis su superheroji, a da bi bio superheroj nije dovoljno biti samo jak.

Oni koji se odluče da osnuju i razviju svoj biznis su superheroji, a da bi bio superheroj nije dovoljno biti samo jak, piše Akta.ba.

Važnije je biti mudar, a najmudriji i najhrabriji potez u ovako turbulentnim vremenima svjetske ekonomije je bio osnovati i razviti svoj biznis.

Fondacija Impakt je i ove godine nastavila sa svojom misijom pružanja mentorske i finansijske podrške malim i srednjim biznisima u cijeloj BiH.

Danas je u Pitch Areni u okviru dvodnevnog poduzetničkog događaja pod nazivom "Welcome to the future 2.0", osam poduzetnika i poduzetnica imalo priliku predstaviti svoje biznise, ali i ideje za unapređenje svojih poslovnih poduhvata.

Na događaju su se predstavili poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja i koji su u prethodnoj godini ostvarili sjajne rezultate, a danas su komisiji predstavili svoje ideje za unaprjeđenje i proširenje poslovanja.

OSAM NAJBOLJIH

1. Zerina Čolaković iz Zenice se predstavila sa svojim biznisom pod nazivom "Kidotent". Radi se o porodičnom biznisu koji se bavi proizvodnjom opreme i igračaka za bebe i djecu.

ZERINA

2. Edis Hodžić iz Banovića se predstavio sa biznisom pod nazivom "EDOM". Radi se o firmi koja pruža usluge održavanja, upravljanja, manjih servisiranja i čišćenja fasada objekata.

EDOM

3. Amina Vehabović iz Gračanice se predstavila sa svojim biznisom AMS design. Amina je mlada bh dizajnerica koja dolazi iz Gračanice teži ka tome da u svom stvaralaštvu njeguje originalnost, a njena je vizija stvoriti modnu liniju koja će se istaknuti po svojoj estetici, kvaliteti i svijesti o okolišu. 

AMS

4. Orhan Ibrahimagić iz Tuzle se predstavio sa biznisom pod nazivom "SMOLTECH". Radi se o IT kompaniji, a Orhan je u poduzetništvo ušao ove godine.

orhan

5. Mirsad Imširović iz Srebrenika se predstavio sa biznisom "MAC LIFT". MAC LIFT je specijalizirana kompanija koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom, ugradnjom i servisiranjem različitih vrsta liftova, uključujući osobne i teretne liftove.

mee

6. Tijana Dabić iz Brčkog se predstavila sa svojim biznisom pod nazivom "Tradigital English Teacher". Riječ je o savremenoj online platformi za učenje engleskog jezika za odrasle polaznike.

s

7. Mirela i Alen Jusupović iz Zavidovića su se predstavili sa svojom farmom magaraca pod nazivom "Mali farmer". Farma magaraca Zavidovići bavi se proizvodnjom magarećeg mlijeka i proizvoda sa magarećim mlijekom.

maagrci

8. Edin Humić iz Kalesije se predstavio sa biznisom pod nazivom "Humperija". Riječ je o porodičnom biznisu koji se bavi proizvodnjom odjeće pod vlastitom robnom markom.

humperija

POSEBNA PRIZNANJA ZA SDG ŠAMPIONE

Investicijska fondacija Impakt je u svom radu iznimno posvećena ciljevima održivog razvoja i s tim u vezi dodijeljena su i posebna priznanja - SDG šampioni svim učesnicima ovogodišnjeg poduzetničkog događaja.

Dodijelje su i novčane nagrade za tri projekta. 

Prvo mjesto je osvojio Mirad Imširović sa svojim biznisom "MAC LIFT, drugo mjesto je osvojila Zerina Čolaković sa svojim biznisom "Kidotent", i treće mjesto je osvojio Edin Humić sa svojim biznisom "Humperija".

SMOT

"Poduzetništvo je budućnost i to ona svijetla budućnost naše domovine, a svaka pojedinačna poduzetnička priča je jaka na svoj način, ali tek uz pravu podršku zajednice ona postaje dio velike cjeline koja nas vodi u budućnost. Mi ne sanjamo budućnost, mi je stvaramo", poručeno je iz fondacije Impakt.

ma

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti