"Živjeti s prirodom"

U Goraždu otvoreni 17. Dani meda i ljekovitog bilja

24.11.2023. 14:34 / Izvor: Fena
Goražde

U Goraždu su danas otvoreni 17. Dani meda i ljekovitog bilja – Živjeti s prirodom”.

U Goraždu su danas otvoreni 17. Dani meda i ljekovitog bilja – Živjeti s prirodom”. Organizator tradicionalne manifestacije je Udruženje uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja Bosanskopodrinjskog kantona “Facelija” Goražde a ove godine svoje proizvode predstavilo je 15 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona.  

Manifestaciju je otvorio  predstavnik Zavoda za poljoprivredu FBiH Omer Kurtović, a ovom prilikom dodijeljena su i priznanja izlagačima među kojima i najuspješnijim pčelarima koji su ostvarili odličan uspjeh na nedavnim danima meda Federacije BiH.

Pored izložbeno-prodajno dijela na Trgu branilaca grada, u Biznis centru su organizovane i edukacije o izazovima  savremenog pčelarenja.

Planiran je niz stručno –edukativnih predavanja tokom kojih će biti prezentirana Strategija razvoja poljoprivrede BPK Goražde, te ukazano na ulogu pčele i meda te propolisa kao lijeka čuda prirode.

U sklopu manifestacije je i izložba slika “Moj babo pčelar”, akademske slikarke Amele Kahriman, a Dani meda i ljekovitog bilja nastavljaju se i sutra nizom zanimljivih i edukativnih sadržaja.

Podršku manifestaciji pružili  su Vlada Bosanskopodrinjskog kantona i Grad Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti