DRŽAVNA POMOĆ PRIVREDI

Objavljen javni poziv za dodjelu podsticaja Ministarstva energetike i rudarstva u 2023.

28.11.2023. 10:42 / Izvor: Akta.ba
javni poziv

Dodijelјena sredstva podsticaja predstavlјaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu.

Ministarstvo energetike i rudarstva RS je objavilo javni poziv za dodjelu podsticaja iz nadležnosti Ministarstva energetike i rudarstva u 2023. godini, javlja Akta.ba.

Ukupan iznos sredstava podsticaja po ovom javnom pozivu iznosi 2.000.000,00 KM.

Dodijelјena sredstva podsticaja predstavlјaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000,00 KM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne).

Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru budžeta Ministarstva energetike i rudarstva i planom utroška sredstava, koji se donosi uz saglasnost Vlade Republike Srpske za određenu fiskalnu godinu. 

Podsticaji se dodjelјuju za projekte sa namjenom za:

1) ulaganje u materijalna sredstva (zemlјište, zgrade, proizvodne pogone, mašine ili opremu ili druga slična materijalna sredstva)

2) ulaganje u nematerijalna sredstva (poslovni softverski paketi, patenti, licence, certifikovanje, akreditovanje, standardi upravlјanja kvalitetom ili standardi upravlјanja bezbjednošću informacija, sistem kontrolinga ili obilјežavanja proizvoda sa „CE“ znakom usaglašenosti ili izrada industrijskog dizajna odnosno redizajna proizvoda ili ambalaže ili druga slična nematerijalna sredstva).

Podsjećamo, nedavno je u RS na snagu stupio novi Pravilnik o dodjeli podsticaja ministarstva energetike RS o čemu je Akta pisala.

Sa ovim Pravilnikom utvrđeni su uslovi, način, kriterijumi i postupak dodjele podsticaja, korisnici podsticaja, način izvještavanja i druga pitanja od značaja za ostvarivanje podsticaja iz nadležnosti Ministarstva energetike i rudarstva.

E.S.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti