Predstavljeni detalji radova

Isak i Bajić o projektu proširenja i modernizacije MAS-a

30.11.2023. 07:58 / Izvor: Akta.ba
aerodrom

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je boravio u radnoj Međunarodnom aerodromu Sarajevo gdje se susreo s Alanom Bajićem.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak jučer je boravio u radnoj Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS), gdje se susreo s Alanom Bajićem, direktorom tog aerodroma.

Direktor Bajić je upoznao ministra Isaka o svim realizovanim, ali i budućim projektima te su tom prilikom posjetili dograđeni dio Terminala B, KDZ sigurnosni pregled sa novom opremom (body scener), novi BHS i EDS sistem.

Također, Isaku su predstavljeni detalji vezani za radove u okviru ovog projekta, kao i rezultati ulaganja u proširenje i modernizaciju Terminala B, uključujući sve završene, kao i radove koji su u toku.

U sklopu obilaska prezentovan mu je i novi elektronski sistem za zaštitu perimetarske ograde kompleksa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime se dodatno unapređuje sigurnost sarajevskog aerodroma.

Isak je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom te pružio podršku daljem rastu i razvoju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, saopćeno je iz FMUP-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti