Jedini u regionu

BiH dobila 29 certificiranih stručnjaka u oblasti turizma i poticajnih putovanja

05.12.2023. 11:39 / Izvor: Akta.ba
vtk

Bosna i Hercegovina jedina u regionu s čak 29 sada već certificiranih stručnjaka.

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković i predstavnici USAID-a uručili su certifikate polaznicima programa Certified Incentive Specialist (CIS) koji se nudi u Bosni i Hercegovini, zemlji s bogatim i još uvijek neiskorištenim potencijalom u oblasti turizma i poticajnih putovanja. CIS program implementira se u Sarajevu zahvaljujući udruženim naporima USAID Turizam projekta, VTK/STK BiH i SITE Globala.

Nastavni plan i program koji je dizajnirao SITE Global bavi se ključnim komponentama poticajnog putovanja, uključujući kreiranje, upravljanje i izvođenje programa koji ne samo da nagrađuju već i inspiriraju putnike. Sudionici koji su se pridružili ovom programu imali su ekskluzivnu priliku da iz prve ruke uče od Pata Sandala i Michaela Daltona, koji su istaknuti SITE Incentive Travel stručnjaci s velikim iskustvom i znanjem. Dvodnevni program pohađalo je 29 polaznika od koji su svi uspješno položili završne ispite i dobili certifikate.

Ovaj globalno priznati certifikat nije samo dokaz novostečene stručnosti, već služi i kao putovnica za svijet mogućnosti u domenu poticajnih putovanja. Kako je istaknuto tijekom dodjele certifikata, oznaka Certified Incentive Specialist je obećanje kvaliteta, simbol izvrsnosti i značka časti koju će ovi profesionalci nositi u svojim karijerama i poslovima, značajno povećavajući njihov kredibilitet i ugled u globalnoj incentive zajednici.

Obraćajući se polaznicima, predsjednik Vuković je rekao da ga posebno raduje činjenica da je Bosna i Hercegovina jedina u regionu s čak 29 sada već certificiranih stručnjaka za koje se nada da će stečena znanja iskoristiti na najbolji mogući način te doprinijeti jačanju sektora turizma kao jednog od najbrže rastućih sektora u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti