Građani koji nisu ispunili uslove za sredstva EU mogu uložiti prigovor

05.12.2023. 14:27 / Izvor: Akta.ba
federalno ministarstvo rada

Prigovor se podnosi u općini ili gradu u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana  privremena lista domaćinstava koja su ispunila uslove utvrđene Javnim pozivom - Podrška Evropske unije Bosni i Hercegovini s ciljem ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, kao i lista domaćinstava koja nisu ispunila navedene uslove zbog čega su njihove prijave odbijene.

Obje liste će od 6. do 12. decembra biti dostupne na linku.

Za građane kojima su prijave odbijene zbog čega se njihovo domaćinstvo nije moglo kvalificirati za dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu, iz Ministarstva navode da je ostavljena mogućnost podnošenja prigovora.

Prigovor se podnosi u općini ili gradu u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava. Svaki  prigovor mora sadržavati dokaz, odnosno dokument na osnovu kojega se traži dodatna provjera ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom.

Svaki prigovor uz koji ne bude priložen ovaj dokaz, automatski će se odbaciti kao nepotpun i neće biti uzet u razmatranje, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti