23 hiljade KM

Podrška za osam projekata i dva mikrobiznisa u Šamcu

11.12.2023. 15:24 / Izvor: SRNA
Šamac

Omladinska banka Šamac je u saradnji sa Fondacijom "Mozaik" iz Banja Luke za proteklih godinu dana podržala osam projekata i dva mikrobiznisa.

Omladinska banka Šamac je u saradnji sa Fondacijom "Mozaik" iz Banja Luke za proteklih godinu dana podržala osam projekata i dva mikrobiznisa u vrijednosti oko 23.000 KM, rečeno je tokom današnje promocije rezultata u Opštinskoj upravi.

Menadžer programa Omladinske banke iz Fondacije "Mozaik" Sanja Kojić rekla je Srni da su projekte podržali "Mozaik", opština Šamac, kao i donatori.

Ona je navela da je podrška data projektima "Atomima do znanja", "Za igru bez traga", "Fudbaleri iz naselja", "Uređenje društvenog doma u mjesnoj zajednici Pisari", "Sportska oprema za mlade", "Staza za boćanje", "Platforma za Marinu" i "Škola fudbala", te za dva mikrobisznisa "M - Plat" i osnivanje zanatske radnje "Nektar 5".

Koordinator šamačke Omladinske banke Ognjen Petrušić izrazio je nadu da će naredne godine biti još više zainteresovanih, navodeći da naredni poziv počinje 24. januara.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Mišo Dervenić rekao je da je realizacija projekata na korist svih stanovnika opštine Šamac, posebno mladih, koji će u okviru Omladinske banke naći dodatni motiv da sami sebi poboljšaju životne uslove.

Direktor Omladinske banke Fondacije "Mozaik" Željko Pauković rekao je da ovaj program omogućava mladima dostupnost fonda koji obezbjeđuju opštine i gradovi za podršku projektima i mikrobiznisima, te dodao da je Fondacija prošle godine potpisala četvorOgodišnji memorandum o saradnji sa opštinom Šamac.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti