Fondacija Mozaik objavila

Srcem u akciju: Otvoren poziv za Odbore Omladinskih banaka

15.12.2023. 15:10 / Izvor: Akta.ba

Fondacija Mozaik s radošću objavljuje poziv za angažman u Odborima Omladinskih banaka BiH.

Fondacija Mozaik s radošću objavljuje poziv za angažman u Odborima Omladinskih banaka BiH. Nakon iznimnog uspjeha Omladinskih banaka u protekloj godini, gdje je preko 9.700 volonterki i volontera s ljubavlju doprinijelo sa provedenih 579 projekta i pokrenutih 60 biznisa mladih u zajednicama širom zemlje, pozivamo sve zainteresirane mlade da se pridruže OB programu.

“Prilikom volontiranja u Omladinskoj banci stekla sam jako puno vještina koje se ne uče na fakultetu. Program Omladinske banke je osmišljen da na različite načine uključuje mlade u društvo i procese, tako je i meni pomoglo da radim mnogo na sebi i dobijem priliku za praksu, a poslije i za posao u programu Omladinskih banaka” – ovako je Lejla Mušanović opisala svoje volontersko iskustvo koje odnedavno krunisala pozicijom asistentice u programu Omladinska banka u Fondaciji Mozaik.

Volontiranje srcem: Omladinske banke su u protekloj godini mobilizirale više od 9.700 volonterki i volontera koji su nesebično doprinijeli zajednicama. Sada, pozivamo mlade entuzijaste da se pridruže Odborima Omladinskih banaka i nastave graditi pozitivan utjecaj.

Doprinos zajednicama: Članice i članovi Odbora imaju priliku oblikovati inicijative koje će unaprijediti zajednice. Kroz aktivno sudjelovanje, članice i članovi će doprinijeti provedbi projekata, podržati mlade poduzetnike te podržati inkluziju marginaliziranih grupa.

Srce volontiranja: Omladinske banke su srce volontiranja u BiH, a članovi i članice Odbora imaju priliku biti ključni za vođenje inicijativa koje će nastaviti donositi promjene. Udružite se s nama i budite inspiracija drugima!

Svi zainteresirani mladi koji žele postati dio Odbora Omladinskih banaka BiH pozvani su poslati svoje prijave do 19.12.2023. Više informacija i prijava su dostupni u lonac.pro zajednici. Poziv je otvoren u Omladinskim bankama u sljedećim zajednicama: Bihać, Bileća, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Breza, Cazin, Čelinac, Derventa, Doboj Jug, Goražde, Istočna Ilidža, Jezero, Lopare, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Novo Goražde, Odžak, Petrovo, Prnjavor, Rudo, Tešanj, Usora, Vareš, Zavidovići, Zenica.

Fondacija Mozaik se raduje novom valu entuzijazma i angažmana mladih u Omladinskim bankama i vjeruje da će nove članice i članovi Odbora donijeti svježe ideje i energiju u zajednički napor za izgradnju bolje Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti