Laboratorijska ispitivanja

Kontrolisani roleri predstavljaju nizak rizik za korisnike

25.12.2023. 08:35 / Izvor: SRNA
Roleri

Kontrolisani roleri na tržištu BiH predstavljaju nizak rizik za korisnike.

Kontrolisani roleri na tržištu BiH predstavljaju nizak rizik za korisnike, dok su se neusklađenosti odnosile na nepotpune informacije i uputstva za upotrebu i označavanje, zaključeno je nakon nadzora koje su sproveli Agencija za nadzor nad tržištem BiH, tržišne inspekcije entiteta i Brčko distrikta.

Kako bi se utvrdilo da li roleri ispunjavaju propisane bezbjednosne zahtjeve izvršena su laboratorijska ispitivanja devet različitih modela rolera, administrativna provjera oznaka i informacija koje propisuje proizvođač, te vizuelna provjera određenih bezbjednosnih karakteristika, saopšteno je iz Agencije.

Laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno je da nijedan od devet ispitanih modela rolera nije ispunjavao bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13843:2012.

Na sedam modela rolera, 1.039 komada, izvršeno je otklanjanje administrativnih neusklađenosti, a na dva modela, u količini od sedam komada, poslovni subjekti nisu otklonili neusklađenosti, te su dobrovoljno povukli rolere sa tržišta i uništili ih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti