Podjela donacija i promicanje zdravlja

Logistika sa srcem: Globalne dobrotvorne inicijative cargo-partnera u 2023. godini

26.12.2023. 09:10 / Izvor: Akta.ba
cargo

cargo-partner u Europi predvodio je raznolik pristup dobrotvornim naporima.

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike dao je značajan doprinos raznim dobrotvornim projektima tokom protekle godine, što demonstrira njegovu posvećenost društvenoj odgovornosti i sudjelovanju u zajednici.

Europa: podjela donacija i promicanje zdravlja

cargo-partner u Europi predvodio je raznolik pristup dobrotvornim naporima.

Austrijski tim je sarađivao s inicijativom Mary’s Meals kako bi prevezao 3.825 ruksaka punih školskog pribora i odjeće u afričku državu Malavi, potičući obrazovanje djece kojima je potrebna pomoć.

U februaru ove godine, kada je Tursku pogodio razorni zemljotres, lokalni tim cargo-partnera i korporativni menadžment zajedno su pružili snažnu podršku lokalnim naporima za pomoć, od slanja kamiona s potrebnim materijalima do prikupljanja ukupno 200.000,00 eura donacija.

Tim u Slovačkoj podržao je projekt Koľko lásky (Koliko ljubavi), kojim su se prikupljali božićni pokloni za starije građane. cargo-partner već nekoliko godina pruža besplatno skladištenje ovoj organizaciji u iLogistics Centru Bratislava i donirao je 4.000,00 eura, kao i darove koje su pripremili uposlenici.

U cargo-partner uredu u Manchesteru u Velikoj Britaniji prikupljeno je 300,00 funti za organizaciju Macmillan Cancer Support putem godišnje jutarnje kafe kako bi se pomoglo osobama pogođenim karcinomom, dok je cargo-partner u Irskoj donirao 1.000,00 eura organizaciji Focus Ireland, koja pruža podršku beskućnicima, te je također pomogao u prikupljanju donacija na svojoj svečanoj večeri.

U Bugarskoj je kompanija podržala Savjet za žene izbjeglice pružajući pomoć u transportu i skladištenju zimskih odjevnih predmeta i cipela doniranih od strane UNICEF-a.

U Bosni i Hercegovini cargo-partner je transportovao majice za humanitarnu utrku koju je organizovalo udruženje Srce za Djecu, pri čemu su se neke kolege dodatno odazvale kupnjom majica i sudjelovanjem u utrci.

Kompanija je također donirala novogodišnje poklone za djecu u saradnji s organizacijom Ruku na Srce.

cargo-partner Srbija udružio se s organizacijom Sport for All kako bi olakšao otvaranje eko-rekreacijskog ljetnog kampa na jezeru Perućac, promičući zaštitu okoliša i zdrav način života za mlade ljude.

Osim toga, centrala cargo-partnera podržat će udruženje Die Nachbarinnen (Susjedi) donacijom od 30.000,00 eura u januaru 2024. godine.

Ovo udruženje osnažuje migrantkinje da se nose s izazovnim situacijama i poboljšaju svoju integraciju u društvo.

Uposlenice cargo-partnera, također migrantkinje, djeluju kao oslonac i pružaju svoju podršku. U Austriji, članovi ovog udruženja također su izradili torbe za laptope i pernice od cerada kamiona koje su korištene kao pokloni na sajmu transporta i logistike u Münchenu.

cargo-partner podržava dnevni boravak i vrtić za romsku i sinti djecu u naselju Orechov Dvor u Nitri, Slovačka, u saradnji s Jugend Eine Welt još od 2014. godine.

U 2023. godini, cargo-partner je dao doprinos od 25.000,00 eura za romski projekt.

Azija: dobričinstva preko granica

Timovi cargo-partnera širom Azije pokazali su svoju predanost društvenoj odgovornosti kroz različite inicijative.

U Singapuru su uposlenici dobrovoljno sudjelovali u kuhinji Willing Hearts, ustajući rano kako bi kuhali tople obroke za građane na margini.

cargo-partner Myanmar sarađivao je s kompanijom Apex International Inc.

u Japanu kako bi pomogao donaciju namještaja, odjeće, torbi i knjiga Domu za djecu Agape u ratom pogođenom Mijanmaru. cargo-partner Malezija je sudjelovao u inicijativi recikliranja s udruženjem Lovely Disabled Home, prikupljajući 150 kg recikliranog materijala kako bi se pružila prilika za zapošljavanje osobama sa fizičkim i mentalnim poteškoćama.

Tim u cargo-partneru Koreja također je pronašao inovativne načine kombiniranja izgradnje tima s dobrim ciljem.

U maju je tim sudjelovao u "plogging" izletu, kombinaciji trčanja i čišćenja smeća, kako bi potaknuo fizičku kondiciju pridonoseći čišćem okolišu.

U septembru je tim organizirao razmjenu polovnih stvari i predmeta na radnom mjestu, u kombinaciji s donacijama u robi lokalnoj dobrotvornoj organizaciji.

Tim cargo-partnera u Tajlandu pokrenuo je projekat pretvaranja odbačene plastike u vrijedne resurse, uključujući redovničke halje i jastuke za bolnice.

Konačno, ured cargo-partnera u Xiamenu, Kina, organizirao je čišćenje plaže kako bi pomogao u borbi protiv onečišćenja mora.

SAD: podizanje duha i podizanje svijesti

U SAD-u je cargo-partner istaknuo svoju predanost stvaranju pozitivnog utjecaja u lokalnim zajednicama.

U uredu u Chicagu dočekan je Matsiko World Orphan Choir, doprinoseći njegovoj misiji podrške socijalno ugrožeoj djeci kroz univerzalnu snagu muzike i istovremenim podizanjem svijesti o dječijem siromaštvu.

U međuvremenu je tim u New Yorku sarađivao s dobrotvornom organizacijom River Fund, donirajući odjeću i knjige kako bi podržao inicijative za ublažavanje siromaštva u srcu grada.

Ponosan sam vidjeti raznolike i kreativne inicijative prema zajednici koje provode naše ekipe širom svijeta. Ovi projekti odražavaju našu posvećenost društvenoj odgovornosti i utjelovljuju našu osnovnu vrijednost, "we take it personally", koja potiče naše timove da daju najbolje od sebe svaki dan. Naša posvećenost nije samo prema transportu robe, već i prema ispunjenju nade i izgradnji bolje budućnosti.", rekao je osnivač i izvršni direktor cargo-partnera Stefan Krauter.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac logističkih usluga punog opsega u privatnom vlasništvu koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avio, pomorski i cestovni transport te skladištenje. S 40 godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdijevanja, kompanija kreira usluge prilagođene potrebama širokog spektra industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi eura u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom svijeta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti