U toku završne pripreme za centralni javni doček 2024. godine

27.12.2023. 08:55 / Izvor: Akta.ba
NOVA GODINA

U Gradskoj upravi Zenica održan je sastanak povodom završnih priprema u vezi sa organizacijom centralnog javnog dočeka Nove godine.

U Gradskoj upravi Zenica održan je sastanak povodom završnih priprema u vezi sa organizacijom centralnog javnog dočeka Nove godine.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predstavnici organizacionog odbora manifestacije, resornih gradskih službi te relevantnih ustanova i preduzeća koja učestvuju u organizaciji centralnog javnog dočeka 2024. godine, saopćeno je iz Grada Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je istakao kako se nesumnjivo radi o izuzetno zahtjevnom zadatku i konstatovao da je neophodno učiniti sve kako bi doček prošao u najboljem redu.

"Moramo sve poduzeti da pokažemo da smo četvrti grad i da doček bude na najvećem nivou. Zamolio bih sve koji su uključeni u organizaciju da svoj dio posla urade vrhunski jer se očekuje veliki broj posjetilaca", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Zeničane i goste iz drugih gradova će u Novu 2024. godinu uvesti popularna Marija Šerifović, a centralni javni doček planiran je na Trgu Alije Izetbegovića.

Javno preduzeće "RTV Zenica" d.o.o. Zenica je tehnički realizator Centralnog javnog dočeka 2024. godine.

"Svim učesnicima organizacije ovogodišnjeg dočeka je izazov organizovati sve kako treba, tim prije što očekujemo veliki broj posjetilaca na samom Trgu Alije Izetbegovića, odnosno u ulici Londža gdje je planiran centralni doček. Javno preduzeće 'RTV Zenica' je kao tehnički realizator poduzelo sve iz svoje nadležnosti da se pripreme okončaju na vrijeme", kazao je  direktor JP 'RTV Zenica' Nandino Škrbić.        

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti