Prijateljice pokrenule zanimljiv biznis

Unikatne kupole na Drini: Noćenje ispod milion zvjezdica

27.12.2023. 11:36 / Izvor: Akta.ba

Potencijal prekrasne rijeke Drine je jako velik i još uvijek nedovoljno iskorišten.

Potencijal prekrasne rijeke Drine je jako velik i još uvijek nedovoljno iskorišten. Kako bi ponudile novi sadržaj Goraždu i iskoristile potencijal Drine, dvije prijateljice su došle na ideju da naprave kupolu za noćenje.

Melisa Selak-Hodo i Dejna Čelik uz pomoć svojih supružnika prave prvu unikatnu kupolu kraj rijeke.

"Naš biznis se zove FADAM d.o.o., a naš prvi smještajni kapacitet se zove D – Riverzone (Drina – Riverzone).  Naša želja je da ponudimo mogućnost iskustva spavanja pored rijeke Drine u unikatnoj kupoli", kazala nam je Melisa.

Kupola će biti gotova u proljeće 2024.

Njihova primarna ciljna skupina su digitalni nomadi i turisti koji žele kvalitetan odmor i avanturu. Planiraju da kupolu završe do proljeća 2024.  

"Kupola će se nalazila na pješčanoj plaži u mjestu Vranići, ispod ceste M20 koja je odlična poveznica sa drugim turističkim mjestima. U neposrednoj blizini se nalazi i poznata plaža „Desetka“ ", pojasnile su.

D – Riverzone nije namijenjen samo za korištenje ljeti već tokom cijele godine. Posjetiteljima će nuditi noćenje u unikatnoj kupoli (sauna + jacuzzi) sa lokalnim doručkom te iznajmljivanje čamaca, kvadova, SAPova i bicikala uz mnoge druge usluge.

"Naši posjetitelji će prilikom dolaska u D-Riverzone, ući u zonu zabave i avanture. S druge strane ulaze i u  zonu mira", istakle su.

U kupoli će promovisati domaće proizvode i pružati podršku drugim malim biznisima.

"Prilikom ulaska u kupolu, naši posjetitelji će biti dočekani sa mini paketom goraždanskih proizvoda (domaće mlijeko/sir, tjestenina, kafa i sl.) uz kontakte proizvođača, kako bi njihovo iskustvo bilo potpuno", kazale su.

Za početak Melisa i Dejna su planirale napraviti jednu kupolu, a kasnije će se širiti na različite lokacije.

kupola

Drina osvaja turiste

Potencijal njihove ideje je prepoznala Impakt fondacija i pomogla im.

"Podrška nam zaista mnogo znači kako u finansijskom smislu tako i u mentorskom. Zaista su najvrjednije mentorske sesije koje smo imali sa njima. Na taj način smo "razradili" svoje biznis ideje u prave biznis priče“, pojasnile su.

Smatraju da su ovakve stvari nešto što je potrebne Goraždu kako bi bili uspješniji u polju turizma.

"Drina je rijeka koja osvoji sve turiste, ali definitivno moramo raditi na turističkom planu i zadržati što duže turiste u našem gradu“, poručile su.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti