U decembru isplaćena 13. plata

Redovno povećanje plate za prosječno 18% svim dm zaposlenicima u januaru 2024.

28.12.2023. 11:36 / Izvor: Akta.ba

Zajedno raditi na ostvarivanju uspjeha – način je poslovanja kojim kompanija dm BiH iz godine u godinu ostvaruje odlične rezultate.

Zajedno raditi na ostvarivanju uspjeha – način je poslovanja kojim kompanija dm BiH iz godine u godinu ostvaruje odlične rezultate. Pokazali su to i rezultati ostvareni u poslovnoj godini 2022/2023. u kojoj je dmBiH ostvario rast prometa od 26,20%.

Za kraj godine, po ustaljenoj praksi, svim dm zaposlenicima isplaćena je i 13. plata, a već od januara naredne godine ih očekuje redovno povećanje plate od prosječno 18%.

„Iza svih naših rezultata uvijek stoji dm tim, odnosno svaki naš zaposlenik, koji u ostvarivanju ciljeva daje svoj doprinos. Veoma smo ponosni i sretni što imamo mogućnosti da adekvatno odgovorimo na zalaganje. Njegujemo poslovnu filozofiju „Živjeti posao drugačije“, u sklopu koje svim našim zaposlenicima garantujemo konkuretna primanja, ugodnu radnu atmosferu i pristup školovanjima i edukacijama te balans privatnog i poslovnog“, izjavila je Emina Mušinović, voditeljica Resora Ljudskih resursa.

Osim 13. plate, svi dm zaposlenici su dobili i poklon kartice u vrijednosti od po 80 KM, dok je svako dijete zaposlenika dobilo po 100 KM. Pored benefita u posljednjem mjesecu, dm zaposlenici regres primaju u punom iznosu plate. Tokom poslovne godine 2022/2023. u jačanje zajedništva dmBiH je izdvojio 1,5 milion KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti