POSLANI NA BIRO

20 radnika dobilo otkaz u TRZ Hadžići: Tražili plate pa dobili otkaz?

29.12.2023. 12:32 / Izvor: crna-hronika.info
TRZ Hadžići

Iako su najavljivali bolje dane za TRZ Hadžići, ipak se to neće desiti jer je uprava ove kompanije odlučila raskinuti ugovore sa velikim brojem radnika.

Gledajući hale Tehničkog remontnog zavoda Hadžići, koje djeluju staro, oronulo, haman pa neupotrebljivo, teško je povjerovati da se ovdje radi i proizvodi.

Iako su najavljivali bolje dane za TRZ Hadžići, ipak se to neće desiti jer je uprava ove kompanije odlučila raskinuti ugovore sa velikim brojem radnika.

Nažalost sa današnjim danom čak 20 radnika ovog preduzeća ostalo je bez posla. Poslani su na biro bez plata i otpremnina, saznaje Crna-Hronika.

Nekadašnji gigant namjenske industrije dužan je više plata svim radnicima ove kompanije.

"Firma TRZ Hadžići je dužna radnicima plate a jutros još uz dugovanje nas preko 20 dobijemo i otkaze zbog potražnje zarađnih plata. Osjećam se potresno jer kao radnik imam pravo da potražujem svoju zaradu, a dalje najvjerojatnije da ću potražnju nastaviti sudskim postupcima. Dvije zarađene plate nam duguju, a nijedne nema još idu praznici. Kako da svojoj djeci kažemo da nemamo para za doček Nove godine a pogotovo za komunalije i režije koje treba na vrijeme platiti?", rekao je jedan od radnika za portal Crna-Hronika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti