ODLUČENO NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Zaposlenim u javnom sektoru Vlada KSB-a će isplatiti 400 KM pomoći (VIDEO)

11.01.2024. 13:59 / Izvor: Fena
SJEDNICA

Riječ je o mogućnost isplate pomoći radnicima koju je nedavno usvojila Vlada FBiH, a maksimalan iznos isplate je 2.520 KM.

Svim zaposlenima u županijskim ustanovama, organizacijama i tijelima, osim izabranih dužnosnika, Vlada Kantona Središnja Bosna isplatit će 400 maraka jednokratne pomoći, dok je općinama preporučeno da naprave isto za svoje zaposlenike, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Kantona Središnja Bosna.

Riječ je o mogućnost isplate pomoći radnicima koju je nedavno usvojila Vlada FBiH, a maksimalan iznos isplate je 2.520 KM. Mjera je donesena nakon jučerašnjeg sastanka članova Vlade i načelnika općina, na kojem je zaključeno da će razmotriti mogućnost isplate.

Županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako je to trenutno realna mogućnost.

"Nakon urađene analize Vlada je donijela odluku i preporuku nižim organima vlasti da jednokratnu pomoć isplate u visini od 400 KM. To je trenutna i realna mogućnost kad je kanton u pitanju. Dali smo također nalog Zavodu za zdravstveno osiguranje da isto postupi prema zaposlenima u javnim ustanovama u zdravstvu", rekao je Lendo.

Koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi KSB, Bojan Domić, kazao je kako bi ovakvu socijalnu pomoć trebali dobiti ili svi ili oni najranjiviji.

"To je mjera koja je više socijalna, da se pomogne standard uposlenih u javnom sektoru. Ono što je po meni zamjerka, kod nas je oko 40.000 ukupno zaposlenih u županiji, ova mjera će se odnositi na 10 do 12 tisuća zaposlenih. Treba pokušati osigurati da nitko ne ostane bez tog. Što je s ostalim kategorijama tipa nezaposlenih ili umirovljenika? Svaka ovakva socijalna pomoć treba doći ili do svih ili do onih najranjivijih", rekao je Domić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti