Ugovor o sufinansiranju

Mesihović: Podrška radu JU Studentski centar Sarajevo sa 1,2 miliona KM

23.01.2024. 18:33 / Izvor: Akta.ba
ks

Vlada KS i resorno ministarstvo su u nepune dvije godine obezbjedili JU Studentski centar finansijsku podršku u iznosu većem od 7 miliona KM.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adna Mesihović i direktor JU Studentski centar Sarajevo Amar Dovadžija potpisali su "Ugovor o sufinansiranju rada JU Studentski centar Sarajevo" kojim je obezbjeđeno 1,2 miliona konvertibilnih maraka za podršku radu ove javne ustanove.

Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo su u nepune dvije godine obezbjedili JU Studentski centar Sarajevo finansijsku podršku u iznosu većem od 7 miliona KM, od čega je ukupno 4,5 miliona KM uplaćeno za izmirenje obaveza poreskog duga.

Podsjećamo, ministrica Mesihović je u prethodnom periodu posjetila ovu ustanovu i nakon uvida u stanje oformila je i ekspertsku radnu grupu koja ima zadatak da na osnovu zatečenog stanja predloži dugoročna rješenja rada, održivosti i unapređenja poslovanja u JU Studentski centar Sarajevo, kao i rješenja za probleme s kojima se studenti koji koriste Centar susreću.

Iz resornog ministarstva ističu važnost da je jedan od članova ove radne grupe i predsjednik Udruženja studenata JU Studentski centar Sarajevo, koji će delegirati Vladi i Ministarstvu prioritete koje su studenti prepoznali kao najznačajnije.

"Vlada KS i resorno ministarstvo su do sada pružali kontinuiranu i na redovnoj osnovi podršku radu JU Studentski centar Sarajevo. Samo jedan od dokaza za to je i potpisivanje Ugovora o sufinansiranju u čije svrhe je izdvojeno 1,2 miliona KM za sufinansiranje rada samog Centra. Vjerujem da će menadžment ove ustanove navedena sredstva investirati mudro i u pravcu unapređenja standarda studenata koji koriste njihove usluge, te im pružiti najkvalitetnije uslove. U svoje lično ime, u ime Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade, te u ime Vlade KS mogu potvrditi da smo bili i bit ćemo i dalje predani podršci JU Studentski centar Sarajevo", rekla je ministrica Mesihović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti