Podrška važnim programima

Vlada BPK Goražde: Za podršku sportu u ovoj godini 650.000 KM

25.01.2024. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Goražde

Za realizaciju Programa planirana su finansijska sredstva u iznosu od 650.000 KM.

Za realizaciju Programa planirana su finansijska sredstva u iznosu od 650.000 KM, a koristi će se u skladu sa programima resornog ministarstva za finansiranje ili sufinansiranje redovnih i dodatnih programa nosilaca sportskih djelatnosti na nivou ovog kantona, radi stvaranja kvalitetne osnove za razvoj sporta te uslova za očuvanje dostignutog nivoa kvaliteta sportskih sadržaja na  prostoru  BPK Goražde.

Saglasnost je data i na Program utroška sredstava JU MSŠ "Enver Pozderović" na ime obezbjeđenja prijevoza učenika za školsku 2023/2024. godinu, čija vrijednost je 89.000 KM a sredstva za njegovu realizaciju obezbjeđena su u budžetu škole.

Razmatrajući materijale iz Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose, na sjednici održanoj danas data je saglasnost na tri Programa JU Službe za zapošljavanje BPK Goražde za 2024. godinu čija realizacija je planirana Programom rada ove javne ustanove za 2024. godinu.  

Radi se o Programu pod nazivom "Mogućnost za sve 2024. godinu", za čiju implementaciju će biti izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 350.000 KM, a ima za cilj nezaposlenim osobama koje aktivno traže posao pružiti mogućnost za zapošljavanje bez obzira na stručnu spremu.

"Programom dokvalifikacije, prekvalifikacije, obuke i usavršavanja 2024. godina" planirana je obuka i usavršavanje nezaposlenih osoba u cilju postizanja što boljih kompetencija neophodnih za tržište rada a za tu namjenu će biti izdvojeno 20.000 KM.

"Programa stručnog osposobljavanje 2024. godinu" čija je vrijednost 80.000 KM planirano je stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba sa završenom Visokom stručnom spremom, bez radnog iskustva kako bi stekli uslov za polaganje stručnih ispita.

Ministarstvu za boračka pitanja saglasnost data na Odluku o odobravanju novčanih sredstava na ime pomoći u radu boračkih udruženja za mjesec decembar 2023. godine, a na prijedlog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, utvrđen je i u skupštinsku proceduru upućen Prijedlog Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom BPK Goražde.

Ministarstvu za privredu, saglasnost je data na Odluku o davanju na korištenje Gradske pijace na privremeno upravljanje i korištenje JP "18.septembar" d.o.o. te Odluku kojom se daje saglasnost na korištenje objekata bivše kasarne "Goražde I" privrednom društvu "Jusri".d.o.o. Goražde.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti