Hrnjić s premijerom USK

Poljoprivrednicima USK isplaćeno najviše sredstava u 2023. godini

02.02.2024. 15:07 / Izvor: Akta.ba
HRNJIĆ

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je danas sastanak s premijerom USK Nijazom Hušićem.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je danas sastanak s premijerom Unsko-sanskog kantona Nijazom Hušićem i kantonalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mehmedom Ćenanovićem. 

U saopćenju Ministarstva navodi se da je na sastanku u Bihaću razgovarano o rezultatima poljoprivredne politike u prethodnoj godini, kao i planovima i mjerama za ovu godinu. Istaknuto je zadovoljstvo činjenicom da je poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u 2023. godini, s područja Unsko-sanskog kantona, isplaćeno najviše novčanih sredstava namijenjenih poljoprivrednom sektoru, čak devet miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu. 

Ministar Hrnjić je tokom susreta s kantonalnim premijerom i resornim ministrom, s obzirom na nova imenovanja u Vladi USK, poželio uspješan rad i pozitivne rezultate, posebno u oblasti poljoprivrede i prerađivačke industrije. 

"Poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima s područja Unsko-sanskog kantona isplaćeno je 27,6 miliona KM sredstava namijenjenih poljoprivredi u 2023. godini s federalnog nivoa što ga pozicionira na prvo mjesto po sredstvima namijenjenim poljoprivrednom sektoru u Federaciji BiH. Ukoliko se uz navedeni iznos uvrste i sredstva s kantonalnog nivoa, govorimo o sredstvima od blizu 40 miliona KM uloženih u poljoprivredu Unsko-sanskog kantona", kazao je ministar Hrnjić.

Premijer Hušić i ministar Ćenanović zahvalili su ministru Hrnjiću na posjeti, te ukazali na potrebu nastavka pozitivnih kretanja u oblasti poljoprivrede. S tim u vezi, najavili su usvajanje budžeta u kojem će značajnu ulogu imati i izdvajanja za poljoprivredu. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predstavnici i zastupnici Skupštine Unsko-sanskog kantona, te  ministri u Vladi Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti