Završetak radova maksimalno dvije godine

Nakon 30 godina Zenica će dobiti moderni Centar za srce, jedan od najvećih u FBiH

07.02.2024. 12:47 / Izvor: Akta.ba
ze

U ponedjeljak potpisivanje ugovora za izgradnju.

Nakon 30 godina, Zenica će dobiti moderan Centar za srce, jedan od najvećih i najboljih u zdravstvu na prostoru Federacije BiH.

Naime, iako Grad Zenica nema nadležnosti nad zdravstvom, na inicijativu gradonačelnika Fuada Kasumovića još prije dvije godine na Gradskom vijeću Zenica usvojen je Prijedlog Odluke o prihvatu ponude i sklapanju Ugovora o osnivanju prava građenja na gradskom građevinskom zemljištu radi izgradnje objekta i uspostave specijalističke zdravstvene ustanove za liječenje bolesti srca i kardiovaskularnog sistema u gradu Zenica.

Svečano potpisivanje ugovora za izgradnju Centra za srce planirano je u ponedjeljak, 12. februara, sa početkom u 11 sati, u Gradskoj upravi Zenica.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, ugovor će potpisati Gradska uprava Zenica i PZU Centar za srce – KM Sarajevo, najuspješniji ponuđač na javnom konkursu za osnivanje prava građenja.

"Iako mi kao Grad Zenica nismo nadležni za zdravstvo, na ovaj način željeli smo pokazati kako se odgovorno ponašamo kada nečim upravljamo. Umjesto da su Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, ministarstvo zdravlja ZDK ili Vlada ZDK to uradili još prije 20 godina, mi ćemo im sada pokazati kako se radi za građane i omogućiti ćemo im da imaju jedan savremen Centar za srce te da ne moraju ići u Tuzlu ili Sarajevo kako bi se liječili", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju Centra za srce, koji će se graditi u krugu Kantonalne bolnice Zenica čije je zemljište u vlasništvu Grada Zenica, planirano je u prvoj sedmici septembra, a rok završetka radova je maksimalno dvije godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti