RAZGOVOR O PRIORITETNIM PROJEKTIMA

Delegacija Vlade ZDK posjetila UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj

07.02.2024. 14:13 / Izvor: Akta.ba
biznis centar

Delegacija Vlade ZDK posjetila je nedavno Tešanj gdje je održala sastanak s članovima uprave "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju predvodi premijer Nezir Pivić, posjetila je nedavno Tešanj gdje je održala sastanak s članovima uprave Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj, općinskim načelnikom Suadom Huskićem te predsjedavajućim Općinskog vijeća Amirom Kurtićem.

U delegaciji su i ministri za privredu Samir Šibonjić, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić, za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija, predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić te zastupnik u Skupštini Alija Ogrić.

Premijer Pivić je izrazio zadovoljstvo posjetom, rekavši da je Zeničko-dobojski kanton kičma privrede Federacije BiH i države BiH, a da je općina Tešanj zamajac ekonomije ovog kantona.

"S tom pažnjom posmatramo općinu Tešanj i izražavamo veliku zahvalnost privrednicima, vrijednim ljudima koji daju vrijednost više i plaćaju poreze. Zbog toga s velikom pažnjom slušamo njihove ideje i mišljenja kako bi smo stvorili što bolji ambijent za dalji privredni razvoj unutar našeg kantona", rekao je premijer Pivić.

up biznis centar jelah



Privrednike je informisao da je Vlada koju predvodi na vrijeme usvojila budžet i sve finansijske planove, te Program rada Vlade za 2024. godinu.

"To ističemo jer mnoge vlade u državi nisu uspjele čak donijeti ni privremeno finansiranje, a pogotovo budžet ili program rada. Konkretno smo govorili o projektima koji su značajni za Tešanj, jer kao vlada želimo konkretnim projektima u obrazovanju, kao što je OŠ "9. septembar" Medakovo, kao i privredi, poljoprivredi i drugim oblastima, vratimo uplaćeni novac od strane privrednika i građana Tešnja", rekao je premijer ZDK.

Predsjednica Upravnog odbora UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj Saća Prnjavorac zahvalila se članovima Vlade na posjeti i kontinuirano dobroj saradnji sa ovim udruženjem.

"UP Biznis centar je nezaobilazni faktor kada je u pitanju poslovni ambijent u ZDK-u, kao i u cijeloj BiH. Razgovarali smo o obrazovanju, privredi, stanju na berzi rada kao i održavanju 18. međunarodnog sajma privrede Biznis Tešanj, kao najvažnijeg privrednog sajma u BiH, koji će Vlada ZDK-a i ove godine podržati", rekla je Prnjavorac.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić rekao je da je sastanak bio veoma koristan te da se razgovaralo i o infrastrukturi, prioritetnim projektima za razvoj općine Tešanj i ZDK-a, području sigurnosti, privrednoj infrastrukturi, kao i stvaranju uslova za nove investicije i zapošljavanje.

"Imamo konkretne planove koji su proistekli iz današnjeg razgovora i bio je ovo vrlo konkretan sastanak koji će biti koristan i lokalnoj zajednici i ZDK-u, ali i privredi", rekao je Huskić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti