IMPOZANTNI REZULTATI

Imaju li Živinice 150 milionera, evo šta kaže gradonačelnik

13.02.2024. 08:24 / Izvor: Akta.ba
Began Muhić

Gostujući u Rezimeu na Federalnoj televiziji, on je komentirao privredu Živinica i informaciju da u Živinicama ima više od 150 milionera.

"Ne raspolažemo zvaničnim podacima, a moja slobodna procjena da u Živinicma ima preko 150 osoba koje mogu dobiti epitet milionera", kazao je Began Muhić, gradonačelnik Živinica.

Gostujući Rezimeu na Federalnoj televiziji, on je komentirao privredu Živinica i informaciju da u Živinicama ima više od 150 milionera.

Upitan kako je Živinice privuklo poduzetnike iz svih krajeva, Muhić odgovara:

"Raduje nas to da prednjačimo u odnosu na druge sredine. To nas ne obeshrabruje da nastavimo u pozitivnom trendu, svjesni smo novih izazova i novih problema i koje moramo efikasno rješavati u narednom periodu. Poslodavci, privrednici i građani su svjesni da Gradska uprava i administracija postoje zbog i njih i da smo na određeni način njihov servis. Pozitivni efekti posljednjih nekoliko godina – možemo smatrati kao pozitivnu sinergiju gradske administracije, gradskog vijeća, poslodavaca i naših građana. To je rezultiralo pozitivnim trendovima. Želimo do 2026. da budemo energetski neovisni, da izvršimo dekarbonizaciju. I u saradnji u izgradnji jedne megaelektrane, mi ćemo do 2026. proizvoditi zelenu energiju", poručio je Muhić. 

Dodaje da Grad Živinice bilježi impozantne rezultate u 2023.

"Preko milijardu i sto miliona KM ostvarenih prihoda i blizu 100 miliona ostvarene dobiti. Negdje oko 30 posto su strane investicije, a preostalih 70 su domaći poslodavci", objašnjava Muhić.

Također, prema podacima broja zaposlenih Porezne uprave FBiH, Živinice se nalaze među TOP 10 općina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti