Investicije i poslovno okruženje u BiH

Slovensko udruženje privrednika u BiH realizovalo svoj prvi Business forum

14.02.2024. 11:51 / Izvor: Akta.ba
business forum

Na Jahorini je održan Business forum u organizaciji Slovenskog udruženja privrednika BiH pod nazivom "Investicije i poslovno okruženje u BiH".

Na Jahorini je održan Business forum u organizaciji Slovenskog udruženja privrednika BiH pod nazivom “Investicije i poslovno okruženje u BiH”. 

Dobrodošlicu na Forum prisutnima poželjeli su Jure Peljhan, predsjednik Slovenskog udruženja privrednika u BiH i član Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo te nj.e. Damijan Sedar, ambasador Republike Slovenije u BiH.

Učesnici, uz predsjednika Udruženja bili su i Jasmina Selimović, guvernerka Centralne Banke BiH, Manuela Naessl, predstavnica EBRD u BiH, Julian Reilly, ambasador Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH i Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

business forum

Fokus panel diskusije bio na investicijama i poslovnom okruženju, gdje su učesnici imali priliku da diskutuju o pozitivnom efektu investicija na ekonomski rast i zapošljavanje, zatim pomaku u takozvanom "friendshoring-u" i rješenjima za stvaranje stimulativnog okruženja za investitore u BiH. 

"Realizacija našeg prvog Business foruma predstavlja važan korak u radu Slovenskog udruženja privrednika u BiH. Od našeg osnivanja, intenzivno pružamo podršku našim članovima, zalažemo se za fer i efikasno poslovanje te podržavamo uvođenje legislative koja je u skladu sa međunarodnim standardima, a koja se odnosi na investicije i poslovanje u BiH", istakao je Jure Peljhan.

Pored predstavnika slovenskih kompanija, Forumu su prisustvovali ambasadori i predstavnici ambasada u BiH iz Slovenije, Češke, Grčke i Austrije.

business forum

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti