Prva radna skupština

Održan forum Privredne unije dijaspore Bosne i Hercegovine

21.02.2024. 09:13 / Izvor: Akta.ba
slovenija

Privredna unija dijaspore BiH osnovana je se s ciljem kreiranja mreže bh. privrednika u svijetu.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović, s  ambasadorom Bosne i Hercegovine u Sloveniji Darijom Novalićem, učestvovali su na privrednom forumu i prvoj radnoj Skupštini Privredne unije dijaspore Bosne i Hercegovine u Mariboru.  

Događaju su prisustvovali predstavnici 80 bh. kompanija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

slovenija

Privredna unija dijaspore BiH osnovana je se s ciljem kreiranja mreže bh. privrednika u svijetu kroz platformu za razmjenu informacija, usluga i učešća u zajedničkim projektima kroz sve sektore.

Na Skupštini Unije i privrednom forumu, u organizaciji Bosna International Foruma, Privredne unije dijaspore i Poslovne zajednice u Sloveniji, predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada Poslovnih zajednica u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, a predstavljena je i Platforma Privredne unije dijaspore i najavljeno pokretanje poslovnih zajednica u drugim državama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti