Vrijedan 233.000 KM

UIO: Na graničnom prijelazu Klobuk oduzet neprijavljeni tekstil

21.02.2024. 14:35 / Izvor: Akta.ba
tekstil klobuk

Privremeno oduzeta veća količina neprijavljenog tekstila.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Klobok, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog tekstila, čija je vrijednost procijenjena na iznos od 233.000 KM.

Prilikom detaljnog pregleda uvozne pošiljke tekstilne robe pristigle na granični prijelaz Klobuk otkrivena je veća količina tekstila koji nije prijavljena carinskim organima BiH. Radilo se o 2.690 komada razne tekstine robe (majice, košulje, šorcevi, trenerke, jakne), čija je ukupna tržišna vrijednost procijenjena na iznos od 233.000 KM. Predmetna roba je privremeno oduzeta uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, te će protiv uvoznika biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Prilikom preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih lica UIO korištena je specijalizovana oprema, donirana od strane Ambasade SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti