Rukovođenje reformskim procesima

Održano stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola u KS

27.02.2024. 08:34 / Izvor: Akta.ba
KS

Edukaciju je organizirao Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Stručno usavršavanje i sastanak direktora osnovnih i srednjih škola, u organizaciji JU Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, održano je jučer.

Uvodnu riječ dala je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović. 

"Nakon što smo tokom januara održali niz stručnih usavršavanja za nastavnike, stručne saradnike i saradnike u obrazovanju, drago mi je što danas radimo s direktorima i pomoćnicima direktora. Naravno, sve ove promjene, koje su već u toku protekle tri godine, kroz implementaciju i kroz pripremu svih promjena koje su se dešavale u obrazovnoj zajednici, nose direktori, kao prve i odgovorne osobe u školama. Zato je vrlo važno da uskladimo pitanja i odgovore, da čujemo šta su najveći izazovi direktora, ali i kako se možemo nositi s određenim izazovima u predstojećem periodu. Institut je na osnovu onog o čemu smo razgovarali u julu, već uradio dio zadaće, tako da ćemo vas upoznati i s tim novostima koje su u toku u ovoj školskoj godini, kao i s novostima koje nas očekuju u narednom periodu", izjavila je resorna ministrica. 

U okviru usavršavanja, prof.dr. Refik Šećibović je održao predavanje pod nazivom "Škola kao ukupni doživljaj".

Stručnom usavršavanju i sastanku prisustvovali su direktori osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, kao i deset direktora s područja Bosansko-podrinjskog Kantona, na osnovu saradnje ostvarene između resornog ministarstva, Instituta i BPK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti