Poziv za NVO, udruženja i javne ustanove

Alma Ras: Prijavite svoj projekat na temu "Priroda koju volim"

28.02.2024. 09:12 / Izvor: Akta.ba
alma ras

I ove godine Alma Ras poziva zainteresovane strane da prijave svoje projekte, a biće odabrano dva ili tri projekta ukupne vrijednosti 22.500 KM.

Alma Ras aktivno vodi transformaciju ka održivoj ekonomiji i društvu, pomoći zaštiti i regeneraciji prirode, te doprinosi snažnim zajednicama i ojačava povjerenje javnosti. U sklopu te transformacije već četvrtu godinu zaredom daje finansijsku podršku udruženjima, nevladinim organizacijama, javnim ustanovama u implementaciji projekata važnih za cijelu zajednicu. Do sada su uredili brojna izletišta, parkove škola, bolnica, a vrijednost tih projekata iznosi više od 50.000 KM.

I ove godine Alma Ras poziva zainteresovane strane da prijave svoje projekte, a biće odabrano dva ili tri projekta ukupne vrijednosti 22.500 KM. 

Prijavom na poziv i popunjavanjem aplikacije, sva udruženja, NVO ili javne ustanove imaju mogućnost predložiti svoje projekte koje će Alma Ras finansijski podržati. Ukoliko kompanija Alma Ras ocijeni da je za jedan projekat potrebno više sredstava, tada će umjesto raspoređivanja troškova na tri granta raspodijeliti na dva ili na jedan. Prednost će imati oni čije ideje su samoodržive i s dugoročnijim pozitivnim efektima na širu zajednicu.

Rok za prijavu je do 28. marta 2024. godine.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje, a za sve dodatne informacije možete se obratiti na email adresu: prirodakojuvolim@alma-ras.com .

Zahvaljujući ovoj ideji, prethodne tri godine uspješno je implementirano 8 projekata, a detaljniji opis dosadašnjih projekata možete pronaći na ovom linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti