PROBLEM NIJE RIJEŠEN

Sindikat BHRT-a: Pozdravljamo pomake, ali skoro 60 % uposlenih ima platu od 600 do 900 KM

29.02.2024. 15:40 / Izvor: Avaz.ba
BHRT

Iz Sindikata insistiraju na sistemskom rješenju i potpisivanju ugovora.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u pozdravio je napore Elektroprivrede BiH i pomake na rješavanju prikupljanja RTV takse na područu FBiH, čime je ispunjen uvjet Sindikata da se na martovskim računima nađe RTV taksa, ali upozarava da problem nije riješen. 

Iz Sindikata insistiraju na sistemskom rješenju i potpisivanju ugovora kojim će se osigurati povećanje plate, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uvjeta rada.

"Pozivamo sve odgovorne na odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH. Gospodo, po ko zna koji put ponavljamo vam, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija gotovo 800 uposlenih od kojih 60 posto prima platu od 600 do 900 KM. Ta sredstva su socijalna davanja, za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?! Ukoliko nam ne povećate primanja, iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju kako bismo osigurali članovima Sindikata i svim uposlenicima da konačno dobiju zasluženo povećanje osnovnog životnog standarda. Imamo podršku građana, naših kolega novinara, sindikalaca iz zemlje i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika", saopćeno je iz SSR BHRT-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti