Grupa za evropske integracije

Premijer Uk: Važno je odgovorno i kvalitetno predstaviti KS tokom EU integracija

01.03.2024. 11:03 / Izvor: Akta.ba
KS

Vlada KS će dati podršku angažmanu grupe u svim budućim aktivnostima koje budu obavljali u procesu evropskih integracija.

Prvi radni sastanak članova radnih grupa za evropske integracije imenovanih u ime Kantona Sarajevo održan je jučer u velikoj sali Općine Centar.

Prisutnim su se, ovom prilikom, obratili premijer Kantona Sarajevo Nihad UK i sekretar Vlade i koordinatorica za evropske integracije za Kanton Sarajevo Mersiha Šabaredžović-Klačar.

Premijer Uk je naglasio da je Vlada Kantona Sarajevo imenovanim članovima radnih grupa za evropske integracije ukazala povjerenje da na odgovoran i kvalitetan način predstavljaju institucije iz kojih dolaze, a time i Kanton Sarajevo.

Dodao je kako će Vlada KS dati podršku njihovom angažmanu u svim budućim aktivnostima koje budu obavljali u procesu evropskih integracija.

Koordinatorica Šabaredžović-Klačar je posebno naglasila potrebu aktivnog učešća i međusobne saradnje imenovanih članova radnih grupa prilikom pripreme dokumenata za diskusiju, kao i pripreme za održavanje sastanaka odbora i pododbora uspostavljenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, te ostalih dokumenata relevantnih za proces pridruživanja Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju.

Na sastanku je također naglašena potreba jačanja kapaciteta članova radnih grupa kroz prisustvovanje internim obukama i obukama koje organizira Direkcija za evropske integracije.

Nakon uvodnih obraćanja, prisutnima je dodijeljeno Rješenje o imenovanju predstavnika Vlade Kantona Sarajevo u radne grupe za evropske integracije Bosne i Hercegovine, nakon čega je održana prezentacija o Evropskoj Uniji, njenim institucijama, izvorima prava, te pravnom i institucionalnom okviru za pristupanje Evropskoj Uniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti