Obavještenje za pravna i fizička lica

Inspektori TK nastavljaju sa aktivnostima prinudne naplate novčanih kazni

05.03.2024. 15:35 / Izvor: Akta.ba
TK

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK nastavljaju sa aktivnostima vezanim za prinudnu naplatu novčanih kazni.

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona nastavljaju sa aktivnostima vezanim za prinudnu naplatu novčanih kazni i drugih mjera izrečenih po prekršajnim nalozima.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona ovlašteni  je organ za praćenje i izvršenje naplate novčanih kazni i drugih mjera izrečenih prekršajnim nalogom, dok nadležni sudovi prate izvršenje novčanih kazni i drugih mjera izrečenih rješenjem o prekršaju.

Ovaj organ je u protekloj godini mjesno nadležnim sudovima poslao više od 300 prijedloga za blokiranjem bankovnih računa pravnim i fizičkim licima, kao i prijedloga za lišenje slobode zbog neplaćanja propisane novčane kazne, te sa pomenutim aktivnostima nastavlja i u ovoj godini.

Važno je naglasiti da su sve novčane kazne i troškovi evidentirani u Registru novčanih kazni, te su svojevrsna prepreka kažnjenim licima za obavljanje određenih radnji kao što su:

  • Registracija ili produženje važnosti registracije motornih vozila,
  • Promjena vlasništva motornog vozila,
  • Izdavanje ili produženje važnosti vozačke dozvole,
  • Učestvovanje u javnom tenderu ,
  • Registrovati se kao pravno lice ili samostalni obrt.

"Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona stoji na raspolaganju svim pravnim i fizičkim licima da ukoliko imaju prethodne neizmirene obaveze po prekršajnim nalozima,  ali i za sve ostale informacije, da se obrate  Kantonalnoj upravi – službeniku za praćenje i realizaciju prekršajnih naloga i prinudnu naplatu na e-mail: elma.savic@kuiptk.ba ili na broj telefona 035/366-204.", stoji u zaključku obavijesti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti