Jačanjem zdravstva jača se BiH

U Općoj bolnici u Sarajevu specijalizantski staž započelo 26 ljekara

05.03.2024. 17:01 / Izvor: Akta.ba
Opća bolnica

Zamoljeni da predano uče i budu humani i posvećeni bolesnicima.

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", 26 doktora je započelo svoj specijalizantski staž, a srdačnu dobrodošlicu im je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Pored ostalog ih je zamolio da predano uče i budu humani i posvećeni bolesnicima .

Mlade ljekare je uz dobrodošlicu pozdravio i predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice prim. dr. Sead Željo, naglasivši da će u ovoj ustanovi imati odlične učitelje i mentore, te da je čast biti savremenik stručnjaku kakav je aktuelni direktor prof. Ismet Gavrankapetanović.

Današnju svečanost uveličali su i predsjednik i članovi Sindikata doktora i stomatologa Kantona Sarajevo prim.dr. Izet Hočko, dr.Behka Durak, dr. Amina Krupalija, dr. Amir Ćehajić, te pomoćnica direktora za medicinska pitanja prim. dr. Marina Juroš- Zovko i prof. dr. Azra Husić-Selimović, šefica Odjeljenja za nauku i nastavu.

"Mladim kolegama poželjeli su sve najbolje iskazavši zadovoljstvo što su izabrali da ostanu u svojoj državi i daju doprinos razvoju zdravstva, a jačanjem zdravstva jačamo i našu BiH.", navode. 

"Našim specijalizantima na kraju smo poželjeli da sa svojim mentorima uspješno savladaju sva potrebna znanja i postanu izvrsni specijalisti na korist svim pacijentima", stoji u saopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti