Zahvaljujući izvanrednim radnim uslovima

Kompanija dm deseti put proglašena Najpoželjnijim poslodavcem u BiH

06.03.2024. 14:46 / Izvor: Akta.ba
dm

Najveći drogerijski lanac u BiH kontinuirano je prepoznat kao kompanija koja uvažava svoje zaposlenike i pruža im brojne benefite.

Zahvaljujući izvanrednim radnim uslovima i brizi o zaposlenicima, kompanija dmBiH deseti put je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u Bosni i Hercegovini, kao i najpoželjnijim poslodavcem u sektoru maloprodaje. Osim toga, kompanija dm izabrana je i kao najpoželjniji Family Friendly poslodavac. Rezultati su to izbora web portala Mojposao.ba, koji su pokazali da je s više od 230.000 glasova ocijenjen rad 500 nominovanih kompanija.

Najveći drogerijski lanac u BiH kontinuirano je prepoznat kao kompanija koja uvažava svoje zaposlenike i pruža im brojne benefite: redovno povećanje plate, 13. platu i regres u visini plate, ulaže u stručne edukacije, brine o zdravlju zaposlenika i održavanju pozitivne radne atmosfere.

"Biti deset puta izabran za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH, za kompaniju dm je velika čast i odgovornost. Veoma smo ponosni na našu poslovnu filozofiju „Živjeti posao drugačije“ kojom svim našim zaposlenicima pružamo brojne prilike na poslovnom planu, u vidu edukacija, školovanja, aktivnog učešća u internacionalnim projektima, atraktivnih primanja. Također zaposlenike potičemo na održavanje balansa poslovnog i privatnog, brinemo za njihovo zdravlje, družimo se i zajedno slavimo uspjehe. Odgovornost koju nosi ovo priznanje obavezuje nas da u budućnosti radimo još bolje i predanije", poručila je Emina Mušinović, članica Uprave i Poslovodstva i voditeljica resora Razvoj ljudskih resursa i Informatika dmBiH.

dm

Stvaranje poticajnog radnog okruženja dm čini uzorom i inspiracijom za druge kompanije u zemlji koje teže unapređenju svojih praksi upravljanja ljudskim resursima, što je i cilj projekta "Najpoželjniji poslodavac".

Kompanija dm priznanje Najpoželjnijeg poslodavca osvaja deseti put, od toga osmi put zaredom, dok se u top 3 poslodavca našla čak 14 puta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti