IMPAKT Akcelerator na području Tuzlanskog kantona

Investicijska fondacija Impakt otvara novi krug javnog poziva

08.03.2024. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Impakt

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, otvara novi krug programa akceleracije.

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, otvara novi krug programa akceleracije za odgovorne poduzetnike i poduzetnice koji djeluju duže od 12 mjeseci, a ne više od 42 mjeseci sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona.

IMPAKT Akcelerator je sveobuhvatan program dizajniran da pomogne poduzetnicima i poduzetnicama ubrzano razviti svoje poslove kroz poslovnu obuku, mentorski rad, profesionalne poslovne usluge i umrežavanje. Program traje dva do četiri mjeseca, a učesnici će imati priliku da rade na razvoju svog poslovnog plana i modela uz podršku iskusnih trenera i mentora.

Program nudi nekoliko ključnih prednosti učesnicima:

Razvoj poslovnih vještina: Učesnici će steći znanja i vještine potrebne za uspješno vođenje poduzeća, uključujući digitalizaciju, certifikacije, e-commerce, marketing, razvoj tržišta i zelenu ekonomiju.

Mentorska podrška: Program osigurava individualno i grupno mentorstvo od strane stručnjaka Investicijske fondacije Impakt, koji će učesnicima pružiti savjete i podršku prilikom razvoja njihovog poslovanja.

Profesionalne poslovne usluge: Učesnici mogu dobiti različite vrste profesionalnih usluga, kao što su izrada web stranice, marketing strategije, dizajn proizvoda i sl., u zavisnosti od njihovih individualnih potreba.

Program omogućava učesnicima da se povežu sa potencijalnim partnerima, investitorima, mentorima i drugim relevantnim akterima u poslovnom svijetu.

Financijska podrška: Najbolji poslovni poduhvati mogu dobiti bespovratnu financijsku podršku do 19.999,99 KM za nabavku osnovnih sredstava (opremu, alat, nematerijalnu imovinu i sl.).

„IMPAKT Akcelerator predstavlja značajnu priliku za poduzetnike i poduzetnice u Tuzlanskom kantonu da razviju svoje ideje i transformišu ih u uspješne poslove“, izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt. „Uz pomoć našeg iskusnog tima i partnerskih mreža, pružiti ćemo učesnicima sveobuhvatnu podršku koja im je potrebna za rast i uspjeh."

Informativna prezentacija programa održat će se 15.3.2024. godine putem Zoom platforme, a zainteresirani poduzetnici i poduzetnice se mogu prijaviti do 5.4.2024. godine, a sve informacije mogu dobiti na https://impakt.ba/impakt-akcelerator/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti