DOSTA ODRICANJA

Malbašić: Posao pilota veliki izazov, konkurs otvoren do 22. marta

11.03.2024. 16:00 / Izvor: Nezavisne novine
Malibašić

Foto: RTRS

Malbašić, koji je pilot 25 godina, rekao je da ova jedinica radi sve operacije za potrebe MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavio je konkurs za izbor do pet kandidata iz građanstva za školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Srbije na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo - pilot helikoptera, a one koji završe školovanje, čeka sigurno zaposlenje, rekao je načelnik helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske Miroslav Malbašić.

Malbašić, koji je pilot 25 godina, rekao je da ova jedinica radi sve operacije za potrebe MUP-a Republike Srpske, Civilne zaštite, medicinskog spasavanja i evakuacije stanovništva.

“Posao pilota je jedna velika avantura i izazov za mladog čovjeka. Očekuje ga dosta odricanja. Letenje je samo po sebi veoma interesantno i prije svega opasno, ali svako pronađe nešto korisno i zanimljivo u tome”, rekao je Malbašić, prenosi RTRS.

Naveo je da se tri kadeta iz Republike Srpske za pilote školuju na Vojnoj akademiji u Beogradu, ističući da će od oktobra iduće godine MUP RS imati dva nova pilota.

Podsjećamo, pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa koji je objavljen danas u dnevnom listu Glas Srpske i na internet stranici MUP-a.

Selekcija i izbor kandidata sastoji se iz tri dijela - prvi dio selekcije kandidata realizuje MUP RS, drugi i treći dio selekcije vršiće se na Vojnoj akademiji u Beogradu, a selekcija će uključivati provjere znanja iz matematike i fizičkih sposobnosti kandidata, te psihološku i medicinsko-zdravstvenu procjenu.

Tokom procesa selekcije vrši se i bezbjednosna provjera kandidata, saopšteno je ranije iz MUP-a RS.

Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje utvrđuje MUP RS.

Konkurs je otvoren do 22. marta, a prijave je moguće dostaviti lično ili posredstvom pošte na adresu Uprave MUP-a za policijsko obrazovanje, Kuljanska ulica bb Banjaluka.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici MUP-a i pozivom na broja telefona 051/330-801.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti