Projekti od ogromne važnosti

Katić i Posa o projektima od zajedničkog interesa za BiH i Mađarsku

12.03.2024. 13:31 / Izvor: Fena
katić

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić primila je u utorak u posjet veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiana Posu.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić primila je u utorak u posjet veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiana Posu, kojemu je predstavila rad ministarstva uz poseban osvrt na projekte od zajedničkog interesa za ove dvije zemlje.

Među ostalim, na današnjem sastanku razgovarano je i o projektu izgradnje međunarodnog autoputa Koridora Vc, koji je svakako jedna od najvažnijih poveznica navedenih država, s obzirom na to da cestovni koridor povezuje Mađarsku (Budimpešta) i Hrvatsku (Luka Ploče), preko BiH, te je ujedno i najveći projekt transportne infrastrukture u BiH u ukupnoj dužini od oko 340 kilometara, čija trasa dužine od 285 kilometara prolazi kroz Federaciju BiH.

Naglašeno je kako će se završetkom izgradnje Koridora Vc kroz BiH unaprijediti povezanost susjednih zemlja i poboljšati potencijal za gospodarski razvoj, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

To je projekt od ogromne važnosti za ovo područje, sa snažnom podrškom resornog ministarstva prometa i Vlade FBiH, a sve u cilju bolje integracije s ekonomskim i socijalnim strukturama u Europskoj uniji.

Na samom kraju razgovora, Katić je veleposlaniku predložila održavanje novih sastanaka s ciljem nastavka suradnje na korist Federacije BiH, ali i svih žitelja Bosne i Hercegovine i Mađarske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti