ODRŽAN RADNI SASTANAK

Vlast i poslodavci provode opširne konsultacije za zakon o dualnom obrazovanju

14.03.2024. 07:36 / Izvor: Akta.ba
obrazovanje

Jučer održan radni sastanak povodom donošenja zakona o dualnom obrazovanju.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović jučer je održala radni sastanak povodom donošenja zakona o dualnom obrazovanju. Kako je naglasila ovom prilikom, intenzivno se radi na unapređenju stanja u srednjem stručnom obrazovanju.

"Izuzetno sam zadovoljna jer smo u tom procesu okruženi profesionalcima koji su prepoznati u svojim poslovima i koji proces unapređenja srednjeg stručnog obrazovanja čine cjelovitim, na način da integrišu različita znanja i praktično ukazuju na sličnosti između različitih oblasti. To će posljedično učeniku dati cjelovit doživljaj obrazovanja. Njegov put učenja tako će postati jednostavniji, praktičniji i svrsishodniji, te će sutra taj isti učenik biti kompetentniji i konkurentniji na tržištu rada i cjeloživotnog učenja", izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca KS Suad Ećo, Muhamed Pilav, Aldijana Čubro, prof.dr. Marijana Šećibović, zastupnik u Skupštini KS i predsjednik Komisije za mlade Rusmir Pobrić i pomoćnica ministrice za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Lamija Husić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti