Poslanička rasprava

Đurić: "Šumama" gazdovati odgovornije

14.03.2024. 10:27 / Izvor: SRNA
Šume

Poslanik SDS-a Pero Đurić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se "Šumama Republike Srpske" treba gazdovati odgovornije.

Poslanik SDS-a Pero Đurić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se "Šumama Republike Srpske" treba gazdovati odgovornije.

Đurić je, tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" za 2020. godinu, rekao da je jedan od najvećih problema u "Šumama" nedostatak radnika u proizvodnji, kao i davanje šumskog sortimenta određenim firmama ispod tržišne cijene.

Poslanik SNSD-a Boris Pašalić rekao je da je u "Šumama" bilo problema, ali da uvijek treba pokušavati da se stanje dodatno popravi, na čemu je insistirao i dok je bio resorni ministar.

Pašalić je poručio opozicionim poslanicima da treba znati da su "Šume" završile 2023. godinu sa plusom od 2,3 miliona KM, a godinu prije sa 8,7 miliona KM.

Povodom informacije da je vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković nedavno podnio ostavku, Pašalić je istakao da je riječ o poštenom i časnom čovjeku, dobrom šumaru i stručnjaku.

"Bilo mi je zadovoljstvo da radim i sarađujem s njim", rekao je Pašalić.

Poslanik SDS-a Maja Dragojević Stojić rekla je da se "Šumama", u kojima radi više hiljada ljudi, godinama upravlja neodgovorno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti