Preliminarni dogovori

Najveći sajam zapošljavanja u FBiH stiže ove jeseni

25.03.2024. 13:43 / Izvor: Akta.ba
sastanak

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je da su postignuti preliminarni dogovori za organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u FBiH.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas da su postignuti preliminarni dogovori za organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u Federaciji BiH. 

"Pripremamo najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja ove jeseni i to u saradnji sa suorganizatorima Federalnim ministarstvom razvoja, obrta i poduzetništva, Federalnim zavodom za zapošljavanje i Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, partnerima iz agencija za posredovanje u zapošljavanju AVS agencijom za posredovanje i usluge, MojPosao.ba, E.R.M. Company iz Cazina, Bloomteq, Selsar Company i ClipCon agencijom za zapošljavanje & Employer Branding, Udruženjem poslodavaca u FBiH i Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, te 50 - 100 najvećih poslodavaca u FBiH.

Cilj nam je ponuditi revolucionaran pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i vjerujem da ćemo zajedno s našim partnerima to i postići", najavio je danas Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike nakon uspješnog sastanka s predstavnicima agencija, Udruženja poslodavaca, Privredne komore i FIA-e. 

Kako je navedeno u saopćenju iz resornog ministarstva, cilj je pokrenuti potpuno novi način pristupa zapošljavanju, osiguravajući da svaki korak bude usmjeren prema istinskom prepoznavanju potreba radnika i poslodavaca.  

Planirano je i, kako navode, niz aktivnosti koje će pratiti sajam, stvarajući prilike za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje vrata ka novim mogućnostima zapošljavanja.

Detaljne informacije Ministarstvo će blagovremeno objavljivati putem saopćenja i zvaničnih kanala komunikacije Ministarstva i Vlade FBiH, saopćeno je danas. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti