Pripremaju rješenje

Uredba o određivanju marže uskoro pred Vladom Republike Srpske

28.03.2024. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Marža

Šulić je naglasio da Ministarstvo trgovine i turizma i Vlada Republike Srpske kontinuirano sprovode aktivnosti u borbi protiv rasta cijena.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je u završnoj fazi pripreme izmjena uredbe o određivanju marže u prometu proizvoda u Republici Srpskoj koja će se uskoro naći i na sjednici Vlade Srpske, izjavio je Srni resorni ministar Denis Šulić.

"Vlada Republike Srpske priprema rješenje koje će biti univerzalno za cjelokupno tržište Republike Srpske, odnosno rješenje koje će važiti za sve trgovce i trgovačke centre", naglasio je Šulić.

On je pojasnio da to rješenje neće biti, kao, na primjer, u Crnoj Gori, gdje se odluka o ograničavanju marži primjenjuje samo na trgovce koji obavljaju djelatnost trgovine na malo čiji prodajni objekti prelaze površinu od 600 metara kvadratnih.

Šulić je podsjetio da se posljednjih dana u javnosti često ističe da je Crna Gora ograničila maržu na 500 proizvoda, te napomenuo da je to drastično veći broj od broja proizvoda koje tretira Uredba u Republici Srpskoj.

"Zarad javnosti, moram reći da je Crna Gora odlukom ograničila maržu na 43 proizvoda, koji se zbog obuhvaćenih različitih gramaža proizvoda, proizvođača i drugih tehničkih stvari u javnosti predstavljaju kao trocifrena brojka artikala", naveo je Šulić.

Šulić je naglasio da Ministarstvo trgovine i turizma i Vlada Republike Srpske kontinuirano sprovode aktivnosti u borbi protiv rasta cijena i zaštite životnog standarda stanovništva, trudeći se pri tom da ne budu ugroženi privredna djelatnost i radna mjesta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti