SASTANAK U FIPA-i

Kineska kompanije Veichi Electric ispituje investicione potencijale BiH

02.04.2024. 08:52 / Izvor: Akta.ba
VEICHI

V.d. direktora FIPA Marko Kubatlija susreo se s delegacijom kineske kompanije VEICHI Electric.

V.d. direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija susreo se s delegacijom kineske kompanije VEICHI Electric predvođenom predsjednikom G. Song Qixunom, direktoricom kineske kompanije HD Razvoj Dajanom Majmunović i predstavnicima Kinesko-europskog udruženja za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC).

VEICHI Electric je vodeća kompanija koja se ističe u području energetike i industrijske kontrole, posjeduje više od 100 patenata tehničkih izuma, a neki od proizvoda su: frekventni inverteri, servo sistemi, PV inverter, PLC, HMI, oprema za automatizaciju, koja se široko koristi u nafti, hemikalijama, keramici, alatnim mašinama, gotovim metalnim proizvodima, kablovima, plastici, štampanju i pakovanju, tekstilu i hemijskim vlaknima, metalurgiji, rudarstvu uglja i drugim industrijama.

Kubatlija je predstavio poreski sistem u BiH, infromacije o obrazovnom sistemu i radnoj snazi, industrijskim zonama, operativnim troškovima i ugovorima o slobodnoj trgovini.

Sugovornici su tokom sastanka poseban fokus stavili na mogućnosti promoviranja korištenja solarne energije, kao i potencijalnim prilikama razvoja na tržištu Bosne i Hercegovine.

FIPA je predstavila prilike i projekte iz sektora energetike, kao i projekte bh. inovatora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti