Bišće Park

U Bihaću se otvara najmoderniji trgovački park na 13.500 kvadratnih metara

03.04.2024. 10:30 / Izvor: Akta.ba
bišće park

U Bihaću se uskoro otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Europe Bišće Park.

U Bihaću se 11. aprila otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Europe Bišće Park.

Bišćani, turisti, cijela Krajina, kao i granična područja Hrvatske, moći će da uživaju u novoj oazi šopinga u samoj blizini centra grada.

Novi moderan trgovački park će kompleksom na čak 40 hiljada kvadratnih metara i svjetskim sadržajima pružiti mnogo više od tradicionalnog šoping iskustva, a cilj je da postane omiljeno mjesto druženja za sve generacije.

 

bišće park

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

Svoje mjesto u Bišće Parku će pronaći i regionalno poznati lanac igraonica za djecu Twister, koji po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Ugodna nabavka i sve potrebno za dom, moći će se pronaći u velikom Fortuna hipermarketu na pet hiljada kvadratnih metara prodajnog prostora.

"Bišće Park će biti mjesto sreće, odmora, uživanja i mode, nudeći moderno šoping iskustvo za sve", istakla je Fatima Prošić, direktorica ANH Capital Investment, kompanije koja stoji iza projekta.

Firmu su u martu prošle godine osnovale firme Petrol-P d.o.o. Bihać i Leburić Komerc d.o.o. Prnjavor, koje dijele vlasničku strukturu sa po 4,5 miliona KM kapitala.

Zanimljive činjenice

Bišće Park raspolaže sa 14.500 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora i prodajnom površinom od gotovo 13.500 metara kvadratnih i 345 parking mjesta

U najveći trgovački centar je postavljeno 187 vrata, 66 toaleta, 3.280 rasvjetnih sijalica i 1.000 tona željeza. 

Ono najvažnije, bit će zaposleno 315 radnika. 

Iz Bišće Parka poručuju da su centar više od 80 posto izgradile domaće kompanije sa USK-a, a oko 98 posto su izgradile domaće bh. kompanije.

Bišće je prvo ime Bihaća koje se spominje 1260. godine.  Imenom Bišće Park vlasnici su željeli poistovjetiti brend sa gradom, u želji da im kuca kucaju jednako. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti