ZAPOSLENO OKO 300 RADNIKA

Otvoren najveći bihaćki Retail centar - Bišće park, uloženo 20 miliona maraka

13.04.2024. 09:17 / Izvor: Akta.ba

Na izgradnji samog objekta i pratećih sadržaja radilo je čak 76 kompanija, odnosno 1.055 ljudi.

U Bihaću je svečano otvoren najveći Retail centar - Bišće park u koji je uloženo oko 20 miliona maraka.

"Imao sam čast i zadovoljstvo da zajedno sa direktoricom kompanije "ANH Capital Investment" Fatimom Prošić svečano otvorim prvi bihaćki Retail centar - "Bišće park", jedan od najsavremenijih trgovačkih centara u našoj regiji koji će zasigurno donijeti novo iskustvo šopinga i zabave u Bihać i cijelu Krajinu, ali i pogranični dio susjedne Hrvatske", izjavio je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihać.

bisce

Na izgradnji samog objekta i pratećih sadržaja radilo je čak 76 kompanija, odnosno 1.055 ljudi, a preko 90% radova izvele su domaće firme iz Bihaća i USK-a.

Projekt je završen za rekordnih 392 dana, a Grad Bihać je sve administrativne dozvole za isti izdao u rekordnom roku. Ukupna vrijednost investicije je oko 20 miliona KM, a u samom centru zaposleno je oko 300 radnika.

"To je nešto na čemu posebno čestitam vlasnicima ove kompanije, čiji su suvlasnici kompanija "Petrol-P" bračnog para Prošić iz Bihaća i "Leburić-komerc" braće Leburić iz Prnjavora.U njihovo ime pozivam sve sugrađane da u narednim danima posjete prodavnice koje su otvorili brojni poznati brendovi kao što su LC Waikiki, Pepco, Deichmann, NewYorker, Sport Vision, DexyCo, Tom Taylor, Sinsey i mnogi drugi", rekao je Sedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije