Sjednica Vlade

Vlada HBŽ-a odobrila 400.000 KM bolnici "Fra Mihovil Sučić" za nabavku mamografa

03.04.2024. 15:20 / Izvor: Akta.ba
HBŽ

Data suglasnosi Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a za realizaciju sredstava u županijskom Proračunu za ovu svrhu.

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) je na današnjoj sjednici donijela je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a za realizaciju sredstava u županijskom Proračunu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 400.000 KM u svrhu nabavke mamografa za potrebe Županijske bolnice ''Fra Mihovil Sučić'' u Livnu.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a za realiziranje sredstava u svrhu pokretanja postupka javne nabave radova: "Radovi na zgradi PP Bosansko grahovo-energetska učinkovitost" ukupne procijenjene vrijednosti 90.000 KM.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije za provedbu postupka Javne nabave usluga i to: izrada glavnog projekta PP Glamoč u ukupnom iznosu od 18.000 KM. Donesena je i Odluka  o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a za provedbu postupka javne nabave i to nabavka streljiva u ukupnom iznosu od 20.000 KM.

Također, Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ za provedbu postupka javne nabave za nabavu sanitarnog materijala u ukupnom iznosu  od 15.000 KM na godišnjoj razini uz sklapanje ugovora na razdoblje od dvije godine, kao i  Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova  HBŽ-a za provedbu postupka javne nabave i to: nabavka osnovne opreme za nove policijske službenike, ukupnom iznosu od 24.000 KM.

Tijekom sjednice na prijedlog ministra Bože Perića jednoglasno je utvrđen Nacrt Zakona o lovstvu i upućen je u Skupštinu Hercegbosanske županije.

Ovim Zakonom uređuje se gospodarenje lovištima i divljači, utemeljenje i dodjela lovišta, podjela lovišta, uzgoj, zaštita, lov i korištenje divljači i njezinih dijelova, katastar lovišta, lovnogospodarska osnova i planiranje, lovočuvarska služba, upravni i inspekcijski nadzor nad provedbom ovog Zakona, kaznene odredbe i druga pitanja od značaja za područje lovstva na području Hercegbosanske županije.

Utvrđen je prijedlog Odluke o određivanju datuma do kojeg su vlasnici bespravno izgrađenih građevina oslobođeni plaćanja posebne naknade-troškova postupka legalizacije.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnovicama, stopama, načnu obračunavanja i plaćanja sredstva za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, kao i  Odluka o izmjeni Odluke o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja

Vlada je donijela Odluku od odobravanju dodatnih sredstava Agenciji za privatizaciju za prvi kvartal 2024. godine u ukupnom iznosu od 19.800 KM.

Donijeta je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava za ''Udrugu matematičara Ruđera Boškovića'' u svrhu financijske potpore za natjecanje mladih matematičara osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 1.500 KM.

Na prijedlog Ureda predsjednika odobrena je i financijska pomoć župi ''Uznesenja Blažene Djevice Marije – Prisoje'' za proslavu 100 godina župe u ukupnom iznosu od 20.000 KM, kao i  pomoć srpskoj pravoslavnoj crkvi u selu Preodac Bosansko Grahovo u ukupnom iznosu od 1.500 KM, izvijestila je Vlada HBŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti