Prijem u profesionalnu vojnu službu

Šest ljekara uspješno završilo osnovnu oficirsku obuku OS BiH

05.04.2024. 12:39 / Izvor: Fena
OS BiH

Ministarstvo odbrane BiH planski i kontinuirano vrši obnavljanje personala.

Svečani završetak "Osnovne oficirske obuke specijalista službi" i prijem u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, upriličeni su danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Šest polaznika obuke danas su postali pripadnici Oružanih snaga BiH.

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse OS BiH, general Mirsad Ahmić, ističe da obukom novih specijalista službi Oružane snage BiH pokazuju svoju opredijeljenost da jačaju svoje sposobnosti i kapacitete u svim oblastima, uključujući zdravstvenu struku.

"Naglasio bih da su naši centri za osnovnu obuku u saradnji s drugim službama uspješno organizirali ovaj dio tematskog plana. Polaznici su pokazali koliko je važno ono što smo ih obučavali, a njihovi zadaci će se podrazumijevati kroz nekoliko važnih funkcija. Prije svega, u saradnji sa sanitetskom službom ćemo podržavati izvršenje misija OS BiH. Imat će priliku da usavršavaju vlastite sposobnosti i da na taj način daju doprinos jačanju OS BiH", izjavio je Ahmić.

Pomoćnik ministra obrane BiH Sead Muratović ističe da Ministarstvo odbrane BiH planski i kontinuirano vrši obnavljanje personala, u vremenu kada je veliki izazov osigurati da u jednog organizaciji ima dovoljno stručnih ljudi.

"Sretni smo da imamo šest ljekara u Oružanim snagama BiH, koji su nakon uspješno okončane šestosedmične obuke postali oficiri. Vodimo računa o rodnoj ravnopravnosti i nastavit ćemo raditi u tom smjeru i u budućnosti", rekao je Muratović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti