Odluka Vlade

Za poslovne zone u USK milion KM

15.04.2024. 08:12 / Izvor: Akta.ba
vlada usk

Vlada Unsko-sanskog kantona, na 40. sjednici, održanoj u Bihaću, donijela je Program poticaja uspostavljanja i izgradnje poslovnih zona.

Vlada Unsko-sanskog kantona, na 40. sjednici, održanoj u petak u Bihaću, donijela je Program poticaja uspostavljanja i izgradnje poslovnih zona u gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona za 2024. godinu.

"Za ovaj strateški program Vlada USK, kroz budžet Ministarstva privrede, planirala je iznos od milion KM", kazao je premijer Nijaz Hušić.

Sredstva će se dodjeljivati za projekte općina i gradova koji pristignu na javni poziv koji će raspisati Ministarstvo privrede.

Ovaj Program ima za cilj uspostavljanje novih poslovnih zona, kao i izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture u poslovnim zonama na području jedinica lokalne samouprave Unsko-sanskog kantona, kao preduslov za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou i implementacije aktivnosti koje doprinose realizaciji mjera predvidenih Strategijom razvoja Unsko-sanskog kantona 2021-2027.

Putem ovog Programa pruža se podrška gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona za sufinansiranje projekata koji odražavaju razvojne prioritete jedinice lokalne samouprave, i to: otkup/eksproprijaciju zemljišta za formiranje poslovne zone, izradu planske, projektne i druge dokumentacije za uspostavu i razvoj poslovne zone, izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju, sanaciju, održavanje ili druge zahvate na gradevinama, vodne. saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture unutar poslovne zone i označavanje i ograđivanje poslovnih zona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti