Minimalna plaća

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

18.04.2024. 09:52 / Izvor: Fena
brcko

Skupština Brčko distrikta BiH dala je suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća radnika Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta s minimalnom plaćom.

Skupština Brčko distrikta BiH dala je suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća radnika Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta s minimalnom plaćom, kao i na Pravilnik o kriterijima i načinu obračuna naknade troškova prijevoza na posao i s posla u Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta.

Suglasnost Skupštine dobila je i Odluka o izmjeni i dopuni cjenovnika parkiranja Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ kojim je pacijentima Bolnice omogućeno besplatno parkiranje na bolničkom parkingu u trajanju od dva sata.

Suglasnost na ovaj cjenovnik dana je uz zaključak kojim se obavezuje Javno poduzeće „Putevi Brčko“ da u roku od 60 dana dostavi Skupštini novi cjenovnik usluga i način naplate s prijedlozima o pogodnostima za određene kategorije građana Distrikta, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da su se na sjednici čuli različiti prijedlozi da određene kategorije građana budu oslobođene od plaćanja parking mjesta te da se nada da će Skupština u previđenom roku dobiti od „Puteva“ kvalitetan prijedlog novog cjenovnika.
Direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jeftić rekao je da će novi cjenovnik parkiranja ovo poduzeće raditi u suradnji s Vladom i Skupštinom kako bi se građanima Distrikta osigurao učinkovit parking sistem s prihvatljivim cijenama parkiranja.

Skupština je dala odobrenje na završni račun JP „Putevi Brčko“ za 2023. godinu, kao i na uvjete javnog natječaja za imenovanje direktora „Puteva“ na razdoblje od četiri godine.

Usvojen je godišnji Plan rada turističke organizacije Brčko distrikta za 2024. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Turističke organizacije Distrikta Aleksandar Đurić rekao je da je fokus Plana rada na međunarodnoj suradnji i suradnji s turističkim zajednicama u okruženju, kreiranju ponude za receptivni turizam tur operatera i turističkih agencija, kao i na promociji na tržištu, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti