Gradonačelnik Prijedora

Javor: Rebalans budžeta za mjesec dana, penzionerima više novca

19.04.2024. 13:19 / Izvor: SRNA
penzioneri

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da će rebalansom gradskog budžeta, izdvajanje za gradsko Udruženje penzionera biti povećano.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da će rebalansom gradskog budžeta, koji će biti otprilike kroz mjesec dana, izdvajanje za gradsko Udruženje penzionera biti dodatno povećano.

Javor je, prisustvujući Skupštini ovdašnjeg Udruženja penzionera, rekao novinarima da je ponosan na odličnu saradnju sa Udruženjem i na činjenicu da grad izdvaja najviše novca u cijeloj Republici Srpskoj za ovu namjenu, iako nema najveći broj penzionera.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da prijedorsko Udruženje penzionera spada u red bolje organizovanih i aktivnijih i da je posebno važno za grad da uvijek ima i najbolju saradnju sa gradonačelnikom.

"Pitanja materijalnog položaja i zdravstvene zaštite penzionera u prvom planu su u svim razgovorima na republičkom nivou. U vrijeme mandata Radovana Viškovića, kao predsjednika Vlade od januara 2019. do januara 2024. godine, penzije su povećane skoro 60 odsto. Mi se nadamo, tako imamo i dogovor sa njim, da će ove godine doći do još jednog vanrednog povećanja penzije", rekao je Trifunović.

Slobodan Brdar iz Udruženja penzionera Prijedor rekao je da su penzioneri uključeni u politički i u društveni život lokalne zajednice i Republike Srpske.

"Nas je mnogo, oko 15.000 u Prijedoru", naveo je Brdar.

Godišnjoj izvještajno-programskoj skupštini Udruženja penzionera grada Prijedora prisustvovali su predstavnici udruženja penzionera iz Novog Grada i Kozarske Dubice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti