Predstavilo se pet poduzetnika

Fantastična završnica prvog IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u Gradačcu

26.04.2024. 10:14 / Izvor: Akta.ba
impakt

IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Gradačcu održao završnu prezentaciju u Sali gradskog vijeća u Gradačcu.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Gradačcu održao završnu prezentaciju u Sali gradskog vijeća u Gradačcu.

Komisiju za validaciju poslovnih ideja su činili Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Erna Kusturica, pomoćnica ministra  za razvoj TK, Ministarstvo privrede TK, i Amel Hasić, šef Odsjeka za privredu Grada Gradačca. Predstavilo se  5 poduzetnika i poduzetnika sa njihovim poslovnim idejama: od  unikatnih odjevnih predmeta i modnih dodataka, proizvodnje stolova za precizna mjerenja, do zelene salate na hidroponiji, prodaje i ugradnje keramike i laminata, te proizvodnje i montaže aluminijskih roletni, ograda, komarnika i rolo garažnih vrata, a svaka poslovna ideja ukazivala je na dobrobit i koristi za lokalnu ekonomiju.

Odobrena je podrška za 4 biznisa, a najavljen je i novi poziv za mlade poduzetnike koji će biti otvoren u juli ove godine.

Izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Senajid Đozo, izrazio je svoje oduševljenje predanosti učesnika. "Prvi put smo u Gradačcu i ovo je zaista samo početak našeg zajedničkog djelovanja kako bismo kreirali poduzetnički eko sistem u Gradačcu.  Danas nismo samo svjedočili predstavljanju ideja već i sposobnosti učesnika da ostvare svoje snove i predanosti da poboljšaju svoje poduzetničke kompetencije. Ponosni smo na njihov rad i uzbuđeni zbog budućih poslovnih uspjeha."

"Jako smo zadovoljni što smo sa našim partnerima, Ministarstvom privrede TK i Investcijskom fondacijom Impakt, učestvovali u jednom veoma zanimljivom modelu razvoja poduzetništva a koji pored finasijske podrške podrazumijeva i niz drugih aktivnosti koje aplikantima olakšavaju put razvoja poslovnog plana, izradu prezentacije i javno predstavljanja iste, registracije djelatnosti, savjetovanja u cilju održavanja i daljeg razvoja djelatnosti,itd Iskreno se zahvaljujemo našim partnerima u ovom Programu a posebne čestitke svim aplikantima koji su prošli sve faze u ovom Programu sa željom da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve. Iskreno se nadamo da je ovo samo početak i da ćemo iz godine u godinu imati sve više i više aplikanata i poslovnih ideja koje ćemo moći podržati na ovakav način.", poručio je Senad Džombić,  Gradska služba za privredu i inspekcijske poslove i pomoćnik gradonačelnika Grada Gradačca.

Finalna prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja je bila podsjetnik na snagu zajedništva i podrške, te je potvrdila posvećenost lokalne zajednice razvoju poduzetništva i inovacija. Budućnost izgleda svijetlo kada imate snažno poduzetništvo.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona i Grada Gradačca.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti