Dobila novi posao

Jelka Milićević imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

01.05.2024. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Jelka Milićević

Jelka Milićević, bivša federalna ministrica finansija, danas je imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Jelka Milićević, bivša federalna ministrica finansija, danas je imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Imenovanje potvrđeno je na današnjoj sjednici Vlade FBiH. Ona je imenovana na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH. Vlada će Parlamentu Federacije BiH dostaviti Prijedlog odluke o imenovanju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, radi imenovanja.

Podsjetimo, Miličević je bila ministrica finansija u Vladi FBiH na čijem je čelu bio Fadil Novalić. Oslobođena je od optužbe za nesavjestan rad u službi u predmetu Respiratori.

Također, jučer je data prethodna saglasnost Skupštini Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za imenovanje Alena Tucakovića, Ćamila Ganibegovića, Marije Buntić, Ante Vrdoljaka i Alena Sejdinovića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca. Prije toga da je prethodna saglasnost Skupštini ovog javnog preduzeća za razrješenje vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora, radi isteka mandata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti