Posebna sjednica

Vlada Republike Srpske usvojila Program rada za ovu godinu

17.05.2024. 14:48 / Izvor: SRNA
RS

Foto: Srna

Vlada Republike Srpske je usvojila je i godišnje izvještaje o radu ovih institucija za prošlu godinu.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program rada za ovu godinu koji predstavlja integrisani pregled godišnjih planova rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija, kao i izvještaj o radu za prošlu godinu.

Na posebnoj sjednici Vlade usvojeni su i godišnji planovi rada za ovu godinu ministarstva i Generalnog sekretarijata Vlade RS, kao i njihovi godišnji izvještaji o radu za 2023. godinu.

Vlada je usvojila godišnje planove rada za ovu godinu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Usvojeni su i godišnji planovi rada Agencije za državnu upravu, Gender centra - Centra za jednakost i ravnopravnost polova, Helikopterskog servisa Republike Srpske, Službe Vlade RS za zajedničke poslove, Kancelarije pravnog predstavnika, Odbora državne uprave za žalbe, Ugostiteljskog servisa, Poreske uprave RS, Republičke uprave za igre na sreću RS.

Ministri su podržali i godišnje planove Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, Agencije za agrarna plaćanja, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Među usvojenim godišnjim planovima za ovu godinu su i planovi Centra za pružanje besplatne pravne pomoći, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog sekretarijata za vjere, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Arhiva Republike Srpske, te Zavoda za obrazovanje odraslih.

Vlada Republike Srpske je usvojila je i godišnje izvještaje o radu ovih institucija za prošlu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti