Stanje se vraća u normalu

Premijer Uk: Situacija pod kontrolom, nema razloga za paniku

21.06.2024. 16:16 / Izvor: Akta.ba
KS

Foto: Ilustracija

Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcionišu, svi raspoloživi agregati su u funkciji.

Povodom nestanka električne energije na području cijele Bosne i Hercegovine, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je da nema razloga za paniku, te da se stanje s napajanjem polako vraća u normalu.

Premijer Uk istakao je da je zajedno sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojanom Bošnjakom u stalnom kontaktu s Kantonalnom upravom civilne zaštite KS, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i drugim relevantnim službama, koje izvještavaju da u Kantonu Sarajevo nema značajnijih posljedica uzrokovanih raspadom elektroenergetskog sistema.

"Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcionišu, svi raspoloživi agregati su u funkciji. Bolnice nisu prekidale rad, a svi zdravstveni objekti nastavljaju s radom i pružanjem neophodnih usluga. Policijski službenici aktivno regulišu saobraćaj unutar svojih kapaciteta, kako bi se obezbijedio red i sigurnost na cestama. Gradski saobraćaj pojačan je dodatnim autobusima, umjesto trolejbusa i tramvaja. Civilna zaštita i sva komunalna preduzeća KS stavila su na rapolaganje cisterne za pitku vodu. Vatrogasci rade na spašavanju građana koji su se tokom prekida napajanja strujom zadesili u liftovima. Razumijemo zabrinutost, ali nema razloga za paniku. Situaciju držimo pod kontrolom i preduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo obezbjedili sigurnost i stabilnost života u Kantonu Sarajevo", rekao je premijer Uk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti